top of page

Vocal Fun zingt 'A song for change' vanuit haar kot


Muziek doorbreekt grenzen en overbrugt afstand tussen mensen. Met het nummer ‘A song for change’ van dirigente Florence Joosten en Wouter Souvereyns, ondersteunt Vocal Fun de partnerorganisaties van WSM, het vroegere wereldsolidariteit, en willen we mensen verbinden door muziek.

Deze partnerorganisaties van WSM zetten concrete acties op voor de vele mensen die door corona bedreigd worden. Niet alleen in ons land, maar wereldwijd. Een tekort aan zorginfrastructuur en medisch materiaal, een gebrek aan voedsel en drinkwater en een ontoereikende sociale bescherming maken het in veel landen moeilijk om de crisis te bedwingen. In de landen proberen de partners van WSM concrete acties te ondernemen om de bevolking te ondersteunen.

‘Met mobiele klinieken geven gezondheidsmutualiteiten in Burkina Faso, Benin en Mali preventieadvies’, vertelt André Kiekens van WSM. ‘Ze verdelen zeep en mondmaskers en richten de eigen gezondheidscentra zo goed mogelijk in om extra patiënten op te vangen. Bij lokale overheden dringen ze aan op duidelijke richtlijnen voor de bevolking. In Bangladesh ontwikkelde gezondheidsorganisatie GK een betaalbare coronabloedtest. De GK-gezondheidswerkers werken hard om zo veel mogelijk mensen te sensibiliseren en verdelen voedselpakketten aan wie op straat komt te staan. In de Dominicaanse Republiek zetten de organisaties MOSCTHA en FEI een preventiecampagne op voor Haïtiaanse migranten, ze voorzien zorgen voor besmette personen en verdelen voedsel. In Guatemala doet partner MOJOCA hetzelfde voor straatjongeren. En in Nepal bereikten vakbonden een akkoord met de overheid rond steunmaatregelen voor werknemers.’

‘Omdat solidariteit verder reikt dan de eigen landsgrenzen, kunnen onze partners voor de financiering van hun acties rekenen op het speciale noodfonds van WSM’, geeft André Kiekens nog mee. ‘En uiteraard zijn alle giften nog altijd welkom. Alleen samen kunnen we een crisis van deze omvang aanpakken.’

Stuur deze ‘Song for Change’ de hele wereld rond. Het coronavirus verspreidt zich, maar solidariteit ook. We’re sending all of our love and support all over the world. We connect and make change happen. Sharing is caring!

Beluister en zing mee op de FB pagina van Vocal Fun en WSM Limburg.

Alle info over de acties van WSM-partners: www.wsm.be/nl/coronanews

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page