Popkoor met pit!

Dirigent

Rudy-foto

 

Rudi Bollen studeerde af aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent, en volgde o.a. koordirectie bij Michael Scheck. Daarna volgde hij een opleiding tot muziekpedagoog aan de Pedagogische Hogeschool te Gent en een Master in Economy aan de Universiteit Gent.
Hij volgde gastcolleges bij Philippe Herreweghe (Collegium Vocale, La Chapelle Royale) en zong olv Jos Vanden Borre (Cantabile), concerteerde met Der Junge Chor Aachen olv Fritz Ter Wey en vertegenwoordigde de Belgische tenorstem bij Vox Europe.
Op zijn 20 werd hij tenor bij The Barbers Four, één van de eerste close harmony groepen van België. Een gezelschap van 5 professionele muzikanten die nauw samenwerkten met The King Singers, concerteerden in binnen- en buitenland en waren regelmatig te zien en te horen op TV en radio.
Tijdens zijn studies gaf hij les aan de Muziekacademie te Maasmechelen en richtte ook het Vocaal Ensemble “Chordae Vocales” (de stembanden) op. Zij specialiseerden zich in close harmony muziek met o.a. nummers van The Swingle Singers maar ook eigen bewerkingen.
Nadien richtte hij ‘De Doe Nuts’ op die humor en vocale hoogstandjes combineerden met als hoogtepunt de deelname als finalisten aan het TV programma ‘Ontdek de Ster’.
Vervolgens zong hij bij de Close Harmony groep ‘Pink Passion’, een groep professionele muzikanten olv Carl Van Eyndhoven.
Recent werd hij de muzikale leider van Vocal Fun.
In augustus 2016 treedt hij nog op met The Swingle Singers in Italië.